Cautare anvelope
eticheta europeana anvelopeNoua eticheta UE pentru anvelope ofera informatii importante privind siguranta si caracteristicile ecologice ale unei anvelope. Precum eticheta referitoare la consumul de energie de pe aparatele de bucatarie, eticheta UE pentru anvelope faciliteaza comparatia între anvelope în functie de aderenta pe carosabilul ud, eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil si nivelul de zgomot.

Eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil

eficienta combustibilStiati ca avelopele sunt responsabile pentru consumul a până la 20% din combustibilul utilizat de vehiculul dvs.? Alegand anvelope cu un nivel ridicat de eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil, veti putea parcurge mai multi kilometri la fiecare umplere a rezervorului si veti produce mai putine emisii de CO2 ale vehiculului dvs.

De ce este o anvelopa eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil?

Pe scurt, anvelopele eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil necesita mai putina energie pentru a rula. O anvelopa care rulează cu usurinta necesita mai putin combustibil, deoarece se consuma o cantitate mai mica de energie prin frecare si caldura. Poate ati auzit despre anvelopele cu "rezistenta scazuta la rulare", care, in esenta, inseamna acelasi lucru.

Cum se noteaza eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil?

Eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil este notata de la A la G, pe o scara de culori. A (verde) = cea mai mare clasa de eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil G (roşu) = cea mai mica clasa de eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil Clasa D nu este utilizata pentru autoturisme passenger.

Ce inseamna aceasta clasificarefuel-consumption_tcm2150-115114

Diferenta dintre clasa A si clasa G ar putea insemna o reducere de pana la 7,5% a consumului de combustibil. In termeni reali, daca alegeti anvelope din clasa A în locul unor anvelope din clasa G ati putea economisi peste 6 litri de combustibil la fiecare 1.000 km.* La un pret mediu al petrolului de 1,50 Euro pe litru, acest lucru inseamna o economie de peste 300 Euro de-a lungul duratei de viata a anvelopelor.* Nu uitati, veti reduce si impactul asupra mediului!

Ce alti factori influenteaza eficienta din punctul de vedere al consumului de combustibil?

Pentru a beneficia de eficienta optimă din punctul de vedere al consumului de combustibil, asigurati-va ca anvelopele sunt umflate corect. Presiunea scazuta a anvelopei creste rezistenta la rulare si afecteaza capacitatea de aderenta pe carosabilul ud. Greutatea vehiculului si stilul dvs. personal de sofat pot, de asemenea, sa exercite o mare influenta. Sofatul eficient din punctul de vedere al consumului de energie sau "şofatul eco" poate reduce semnificativ consumul de combustibil. In conditiile urmatoare: un consum mediu de 8 litri/100 km, un pret al combustibilului de 1,50 Euro/litru si un randament kilometric mediu al anvelopei de 35.000 km. Valorile afisate pe eticheta au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumita gama/dimensiune de anvelope pot varia.

aderenta pe carosabil umedAderenta pe carosabilul ud

Aderenta pe carosabilul ud este un factor important de luat in considerare in momentul alegerii unor anvelope noi. Anvelopele cu grad mare de aderenta pe carosabilul ud se vor opri mai repede pe carosabilul ud atunci cand se aplica frana totala.

Ce este aderenta pe carosabilul ud?

"Aderenta pe carosabilul ud" este capacitatea de a adera la drum în conditiile unui carosabil ud. Clasamentul UE se axeaza doar pe un singur aspect al aderentei pe carosabilul ud - performanta de franare pe carosabilul ud a anvelopei.

clasificare aderenta pe umedCum se evalueaza aderenta pe carosabilul ud?

Aderenta pe carosabilul ud este evaluata de la A la F: A = clasa cea mai mare F = clasa cea mai mica Clasele D şi G nu sunt utilizate pentru autoturisme passenger.

Ce inseamna aceasta clasificaretest aderenta pe umed

Intr-o situatie de urgenta, cativa metri inseamna foarte mult. In cazul unui autoturism passenger care aplica frana totala la 80 km/h, un set de anvelope de clasa A vor frana cu pana la 18 m mai repede decat un set de anvelope de clasa F. * Nota: In timp ce sofati, respectati intotdeauna distantele de oprire recomandate. *In cazul masuratorii conform metodelor de testare prevazute de Regulamentul CE 1222/2009. Distantele de franare pot varia în functie de conditiile deplasarii si de alti factori de influenta. Valorile afisate pe eticheta au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumita gama/dimensiune de anvelope pot varia.

Nivelul de zgomot

nivel zgomotAnvelopele contribuie la zgomotul produs de un autovehicul in trecere. Alegerea unei anvelope dintr-o clasa buna ca nivel de zgomot va reduce impactul sofatului dvs. asupra mediului inconjurator.

Ce se masoara prin clasele de nivel de zgomot

Clasamentul UE masoara emisiile externe de zgomot ale anvelopei, în decibeli.

Clasa de zgomot

Deoarece pentru multe persoane valorile exprimate in decibeli sunt necunoscute, clasa de zgomot este, de asemenea, afisata. Aceasta clasifica anvelopele in functie de viitoarele limite de zgomot pentru anvelope la nivel european.
  • O unda neagra: Silentios (3 db sau mai mult sub viitoarea limita europeana)
  • Doua unde negre: Moderat (intre viitoarea limita europeana si 3 db sub aceasta)
  • Trei unde negre: Zgomotos (peste viitoarea limita europeana)

Ce inseamna aceasta clasificaretest zgomot

Nivelele în decibeli sunt masurate pe o scara logaritmica. Acest lucru inseamna ca o crestere cu doar cativa decibeli reprezinta o diferenta uriasa la nivel de zgomot. In realitate, o diferenta de 3 dB dubleaza zgomotul exterior produs de anvelopa. Ganditi-va la miile de masini aflate pe drum in fiecare zi. Daca alegem cu totii anvelope cu o clasa de zgomot redus, va imaginati cat de linistite ar fi orasele noastre? Valorile afisate pe eticheta au doar caracter ilustrativ. Valorile pentru o anumita gama/dimensiune de anvelope pot varia.

Unde pot gasi eticheta UE a anvelopei?

Din noiembrie 2012, toate anvelopele noi vor afisa un abtipild UE pe anvelopa. Dacă nu il puteti gasi pe anvelopa, intrebati distribuitorul, deoarece acesta este obligat sa va furnizeze aceasta informatie. Indicatorii UE sunt afisati pentru fiecare anvelopa de pe site-ul nostru. Sursa : www.goodyear.ro  

mergi sus...
Anvelope Bf Goodrich
Anvelope Bridgestone
Anvelope Continental
Anvelope Dunlop
Anvelope Goodyear
Anvelope Hankook
Anvelope Michelin
Anvelope Nokian
Anvelope Pirelli
Anvelope Firestone
Anvelope Barum
Anvelope Debica
Anvelope Tigar
Anvelope Viking
Copyright 2018 © AndoService SRL

AndoService utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastră pe site-ul nostru. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.